zwangerschaps- en bevallingsverwerkingscoach

Ben je bang, heb je herbeleving of komt elke keer die ene vraag of dat gevoel terug? Kom dan eens praten dan kijken we samen waar dit vandaan komt. Voor alles rondom kinderwens, bevalling en zwangerschap ben je bij mij aan het juiste adres.

Tijdens een coachsessie kijken we samen wat voor jouw niet werk, en hoe het beter zou kunnen. Een coachgesprek is een vertrouwelijk gesprek, in een rustige en ontspannen sfeer. Er is alle ruimte en tijd voor jou en alles wat je bezighoudt. De coach stelt vragen en dat helpt je om meer inzicht te verkrijgen in je eigen gedachten en patronen. Daarnaast reikt de coach hulpmiddelen aan, waarmee jij zelf de antwoorden kan geven op je vragen. Dit bied rust maar ook kracht en zelfvertrouwen. Een hulpmiddel kan zijn: thuis iets voor jezelf opschrijven, of oefenen met een andere gedachte en dus een ander gevoel creƫren. Je leert hoe je kunt omgaan met gedachten en emoties. Je leert ook, dat je daar zelf veel invloed op kunt uitoefenen.

We praten vooral over het hier en nu, over wat jou nu bezighoudt, wat houdt je tegen, wat gaat er goed, en wat niet. Indien nodig spreken we over je verleden, maar dat hoeft vaak niet.

voorbeelden van coachvragen:

  • Ik durf op mijn werk niet goed mijn grenzen aan te geven, hoe kan ik dit verbeteren?
  • Ik ben bang voor de bevalling, ik zou wel een keizersnede willen, maar eigenlijk vind ik dat ook geen oplossing.
  • Ik ben erg perfectionistisch, ik zou wel wat meer willen ontspannen zonder dat mijn resultaten daaronder lijden.
  • Ik ben bang voor naalden
  • Ik heb last van boze buien en prikkelbaarheid
  • Ik slaap slecht door piekeren
  • Ik kan niet genieten, ook al gaat het nu best goed met mijn zwangerschap
  • Ik heb een traumatische bevalling meegemaakt en daar heb ik last van
  • Ik heb te maken (gehad) met verlies of sterfte en ik heb daar hulp bij nodig

De lijst is slechts een greep uit alle thema's die je met mij kunt bespreken. Je kunt bij mij terecht met alles rondom zwangerschap, geboorte en kinderwens. vaak spelen emoties hierbij een rol. Deze kunnen we onderzoeken en je kunt leren hoe je die kunt ombuigen.

Vaak zijn 2 of 3 gesprekken als genoeg. Is er sprake van een trauma dan verwijs ik je door naar een coach collega. Zij is opgeleid om EMDR toe te passen en andere resetmethoden.

De consulten word in overleg en op basis van beschikbaarheid ingepland.

Wanneer je een consult boek, word er binnen 48 uur contact met je opgenomen voor het maken van een afspraak. Je mag ook eerst bellen om je wensen te bespreken en gelijk een consult in te plannen.