Ik wilde maar één ding

Als jong meisje wilde ik maar één ding: moeder worden. Dat is gelukt; ik ben ondertussen moeder van twee jongens en een meisje. 

Na mijn middelbare school heb ik verloskunde gestudeerd. Inmiddels werk ik ruim 12 jaar als verloskundige. Na mijn studie verloskunde heb ik in verschillende verloskundigenpraktijken gewerkt en sinds tien jaar werk ik als klinisch verloskundige (in het ziekenhuis). Dat ik voor verloskunde heb gekozen was niet gek. Met een vader die huisarts is, en praktijk voerde aan huis, was de zorg een logische stap.

Als verloskundige: Als verloskundige heb ik veel bevallingen mogen begeleiden. Ik hou van mijn werk en ik geniet ervan om mensen te helpen bij het krijgen van het mooiste cadeau: ‘papa en mama worden’.

Wat ik zie in mijn werk, is dat een bevalling aanstaande ouders vaak overkomt. Ze verliezen de controle en raken in paniek. Dit resulteert vaak in het verzoek om pijnstilling en ander medisch ingrijpen. Partners weten vaak niet op welke manier ze hun vrouw kunnen helpen en voelen zich machteloos.

Hoe jullie bevalling gaat lopen kan ik niet vertellen. Wel kan ik jullie leren de bevalling te omarmen en tools in te zetten om de bevalling soepeler te laten verlopen.

Als aanstaande ouders ervoor kiezen om zich voor te bereiden op de bevalling weten ze wat ze wat ze kunnen verwachten. Een partner is hierbij een belangrijk onderdeel. Als de partner zorgt voor de juiste omgeving en ondersteuning. Kan de bevallende vrouw zich kan overgeven aan het bevallingsproces. Want dat is bevallen: ‘overgave en loslaten’.

Uiteindelijk gaat het niet om het beloop van de bevalling. Veel belangrijk is dat er naar jullie geluisterd word. Dat jullie het als team hebben gedaan. Zodat jullie met warmte en trots kunnen terugkijken op de bevalling.

Mijn ruime ervaring als verloskundige en het moederschap, hebben mijn wens voor het starten van mijn eigen bedrijf vergroot.

In de cursussen geef ik jullie kennis om het proces van bevallen te begrijpen en keuzes te kunnen maken in je bevalling. Daarnaast leer ik jullie de bevalling te omarmen zoals die is. Door ademhaling en andere technieken leer ik jullie bij je gevoel te blijven.

Deze voorbereiding zal jullie ook helpen in het ouderschap. Door na te denken wat voor jullie belangrijk is leer je elkaar en jezelf beter begrijpen.

Jullie zijn van harte welkom bij één van de cursussen of groepslessen.