Kennismaking

Hallo aanstaande mama’s,

Ik ben Antje Machen, verloskundige en moeder van twee zonen. Daarnaast ben ik eigenaar van Antje Machen Zwangerschapsadvies. Leuk dat je mijn site bezoekt. In het kort vertel ik wie ik ben en hoe ik tot het idee voor Antje Machen Zwangerschapsadvies ben gekomen.

Als kind wilde ik maar één ding

Als jong meisje wilde ik maar één ding: moeder worden. Dat is gelukt; ik ben ondertussen moeder van twee prachtige zonen. Ook ben ik inmiddels al negen jaar verloskundige. Na mijn studie Verloskunde heb ik in verschillende verloskundigenpraktijken gewerkt en sinds zeven jaar werk ik als klinisch verloskundige in een ziekenhuis. Sinds 2014 heb ik ook mijn diploma voor echoscopie. Ik houd van mijn werk en ik geniet ervan om mensen te helpen bij het krijgen van het mooiste cadeau: ‘papa en mama worden’.

Toen ik moeder werd

Nu ik zelf moeder ben, heb ik een andere kijk gekregen op zwangerschap, geboorte en de begeleiding die daarbij gegeven wordt. Achteraf had ik meer willen genieten van mijn eigen zwangerschappen en me beter willen voorbereiden op de bevallingen. Ook heb ik het contact met andere aanstaande mama’s gemist. Zwanger zijn en bevallen is iets bijzonder moois, en negen maanden gaan zó snel. Veel vrouwen gaan gewoon door en staan dan ineens middenin de bevalling. Zoals ik zelf ook ervaren heb. Ik denk dat dat anders zou moeten en kunnen.

Weten wat je te wachten staat, controle hebben over je lichaam en het bevallingsproces. Dat is wat ik jou kan leren.

Daarom ben ik gestart met Antje Machen; Zwangerschapsadvies

Als verloskundige heb ik niet altijd de mogelijkheid de zorg te bieden die ik zou willen bieden. De tijd om écht aandacht te geven aan mensen ontbreekt vaak. Naast mijn werk als verloskundige wil ik jou als zwangere vrouw leren om ontspannen te bevallen. Dat leer je niet in één les, of een dag, dat is een proces waarin je leert luisteren naar je lichaam. Ik begeleid je hierbij in een groep of privé. Daarnaast geef ik je kennis om het proces bevallen te begrijpen en keuzes te kunnen maken in je bevalling.