Borstvoeding

Borstvoeding een mooie start voor iedere baby

4 August, 2020

Wereld Borstvoedingsweek,


Deze week is het wereld borstvoedingsweek,

Borstvoeding een belangrijke start voor jullie kindje. Maar het gaat altijd niet vanzelf, meestal is borstvoeding in de eerste weken investeren. Als het eenmaal loopt heb je er vaak lange tijd plezier van.

Advies van de WHO is 6 maanden alleen borstvoeding voor pasgeborene. Daarna geld het nog twee jaar al bijvoeding. Maar je mag voeden zo lang je wil; 3 maanden, een jaar of misschien wel 3-4 jaar.

Bij borstvoeding geld net als bij bevallen. Het is een natuurlijk proces, loslaten-doorademen- en heel vaak opnieuw beginnen. Deze mindset kan je door de eerste weken heen helpen.

Laat je baby je ritme bepalen, neem je rust als je baby slaapt en geniet van de momenten samen.

Weet ook borstvoeding slaagt niet altijd, wees trots op alles wat je, je kindje hebt kunnen geven. Gelukkig is er een goed alternatief.

Schaam je ook niet als je voor wat voor een reden dan ook kiest om geen borstvoeding te geven. Het is een mooi proces waar moeder en kind zich fijn bij moeten voelen.Doe het niet tegen je gevoel in dat voelt je kindje en jij word er niet gelukkig van.

Ook bij mij liep borstvoeding niet vanzelf mijn eerste zoon die een aantal weken op de couveuse afdeling lag heb ik 3 weken gedeeltelijk borstvoeding gegeven. Bij mijn jongste ben ik in de kraamweek al gestopt. Beide geen makkelijk keus. Mocht borstvoeding niet lukken, creƫer dan ook een moment samen tijdens de flesvoeding en geef de fles voor het grootste gedeelte van de voedingen zelf.

Liefdevolle groet,

Antje Machen