Nieuw bij Antje Machen Zwangerschapsadvies

Babymassage, nieuw bij antje machen zwangerschapsadvies. cursussen starten in februari. meer informatie over startdata en de inhoud van de cursussen bel, mail of stuur een bericht via het contact formulier.

16 December, 2020

Waarom Babymassage?

Elke baby geeft een nieuwe gezinsdynamiek. In onze toch vaak drukke levens is er niet altijd de tijd om echt naar je baby te kijken, te genieten en contact te maken. Baby’s hebben een andere belevingswereld; ze leven, zonder er moeite voor te doen, in het hier en nu. Ze richten zich op één ding en kennen nog geen tijd. Met behulp van babymassage leer ik je om mee te gaan in de belevingswereld van je baby. Je kunt het zien als een moment van rust met je baby. Even helemaal samen zijn.

Lichamelijk contact is een basisbehoefte voor baby’s. Net als eten en slapen hebben ze dit nodig voor een goede ontwikkeling. Zo blijkt uit onderzoek dat baby die regelmatig gemasseerd worden; minder stresshormoon aanmaken, beter slapen en dat deze baby’s een beter geheugen hebben.

Ook voor jouw als ouder heeft het masseren van je baby positieve effecten. Door de aanmaak van oxytocine voel jij je gelukkig en je hebt beter contact met je baby waardoor je beter kan inspelen op zijn/haar behoefte. Dit geeft ook een groot gevoel van eigenwaarde.

Als aanvulling op de reguliere zorg bij de kinderarts of fysiotherapeut, hebben baby’s die te vroeg geboren zijn en baby’s met een voorkeursligging of baby’s die overstrekken, extra veel baat bij babymassage.

Graag zie ik jullie bij een van de cursussen, het is een waardevolle toevoeging op het ouderschap.

start februari 2021 , meld je nu vast aan.