wanneer je zwanger wil worden

Je voorbereiden op je bevalling en stilstaan bij je zwangerschap is heel belangrijk. maar minstens zo belangrijk is de voorbereiding op je zwangerschap!

14 October, 2021

tegenwoordig is een zwangerschap meestal gepland. Je vind de ideale partner, gaat samenwonen en besluit dat jullie kinderwens vervult mag worden.

De meeste stellen zijn binnen 6 maanden zwanger. Dan krijg of lees je adviezen om je leefstijl aan te passen voor de baby die in je buik groeit. Maar veel aanpassen kun je al doen voor je zwanger word. Welke dan waarom is dat zo belangrijk?

  • stoppen met roken, alcahol en drugs kun je beter oppakken voor je zwanger wordt.
  • met een gezond gewicht aan de zwangerschap beginnen verminderd de kans op problemen tijdens de zwangerschap
  • sommige medicatie kun je beter afbouwen voor de zwangerschap
  • Met andere medicatie dien je al te starten voordat je zwangerschap bent; zoals foliumzuur.
  • er kunnen erfelijke aandoeningen zijn in de familie. onderzoek hiernaar kan beter plaatsvinden voor de zwangerschap.

via de website https://strakszwangerworden.nl/ kun je een vragenlijst invullen en kijken wat voor jullie belangrijk is. Tevens vind je hier veel informatie over voeding en leefstijl.

Via onderstaande link kun je een filmpje bekijken met de 10 belangrijkste punten in de voorbereiding op je zwangerschap. https://youtu.be/mU57GwxFHKg

Zwanger worden en een baby krijgen is een belangrijk moment in het leven. Bereid je voor op deze nieuwe levensfase. voor tijdens en na de zwangerschap en bevalling.

Met mijn lessen ZwangerConnect en BabyConnect help ik jullie graag opweg naar een mooie bevalling en mooie verbinding met jullie baby.

liefdevolle groet,

Antje