borstvoeding mooi om te geven en te krijgen!

Borstvoeding krijgt veel aandacht: het is de beste voeding, je is mooi om te geven en het bied ontspanning voor moeder en kind. en dat klopt, de beste voeding die je kunt geven is borstvoeding.

4 August, 2021

Wereld borstvoedingsweek

Borstvoeding krijgt veel aandacht: het is de beste voeding, je is mooi om te geven en het bied ontspaning voor moeder en kind. en dat klopt, de beste voeding die je kunt geven is borstvoeding.

Maar borstvoeding gaat niet altijd vanzelf, in het begin is het investeren. Net als bij een bevalling is het belangrijk je voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Ook met een goede voorbereiding loopt het niet altijd zoals je wenst. Het is een vorm van mindfulness er helemaal zijn voor je kindje. Dat is goed want dat bied ontspanning voor beide.

echter moet spanning en stress rondom de borstvoeding niet de overhand nemen. Dan kun je beter voor de fles kiezen. Ook met flesvoeding kun je dit rustmoment creëren. voor jouw en je baby!

paar korte tips:

  • bereid je voor op de borstvoeding.
  • weet dat als het even niet loopt je altijd opnieuw kunt beginnnen.
  • zorg voor rust en geniet ervan.
  • merk je dat het meer stess dan ontspanning geeft ook na een paar weken stap dan over op de fles of kolf voedingen af.

samenvattend: kies wat bij je past, het belangrijkste is dat jij je kindje met aandacht voed en verzorgd.

vind je het soms moeilijk genieten van de verzorging van je baby? wil je leren inspelen op de behoefte van je kindje. kijk dan of babymassage iets voor jullie is. dit kan in een groep of privé.

liefdevolle groet;

Antje Machen