BabyConnect 'basis'

Met behulp van babymassage leer ik jullie om mee te gaan in de belevingswereld van jullie baby.

Na negen maanden zwangerschap hebben jullie dan eindelijk jullie kleine wonder. De eerste kraamweken zijn voorbij en jullie hebben misschien al ritme gevonden.

Met de cursus Babyconnect ‘basis’ leer ik jullie de technieken van babymassage aan. Ook bespreek ik met jullie de basisvoorwaarden van een goede massage en leer ik jullie om babymassage onderdeel te laten zijn van de verzorging van jullie baby.

In de lessen leer ik jullie contact te maken met je baby en met jezelf, door kleine ontspannings- en ervaringsoefeningen. Zo kunnen jullie je baby beter begrijpen en inspelen op zijn/haar behoeften.

De nadruk in de lessen ligt op ontspannen en het leren kennen van je baby.

voordelen voor jullie baby: Lichamelijk contact is een basisbehoefte voor baby’s. Net als eten en slapen hebben ze dit nodig voor een goede ontwikkeling. Zo blijkt uit onderzoek dat baby die regelmatig gemasseerd worden; minder stresshormoon aanmaken, beter slapen en dat deze baby’s een beter geheugen hebben.

voordelen voor de ouders: Ook voor jouw als ouder heeft het masseren van je baby positieve effecten. Door de aanmaak van oxytocine voel jij je gelukkig en je hebt beter contact met je baby waardoor je beter kan inspelen op zijn/haar behoefte. Dit geeft ook een groot gevoel van eigenwaarde.

voorlopig worden er geen nieuwe groepscursussen gepland 

Mocht je interesse hebben neem dan contact op dan verwijs ik je door naar een collega babymassage docent, of kijken we naar een andere passende oplossing.